Mooiste gebouw van Universiteit Twente in het licht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het Technisch Medisch Centrum (TechMed) is één van de mooiste gebouwen op het terrein van de Universiteit Twente. GLIMP was tijdens de renovatie van het gebouw verantwoordelijk voor de entree en een deel van de binnenverlichting. Een opdracht waar we met trots op terugkijken.

Het opvallende glazen gebouw wordt veelzijdig gebruikt. Het biedt onderdak aan diverse opleidingen op het gebied van TechMed. Het TechMed Centrum biedt studenten faciliteiten als de Honours Office, het Honours Programme en een MRI-Centre. De centrale locatie biedt een O&O plein en DesignLab dichtbij op de campus. Het atrium is getransformeerd tot een stoere, informele plek die ruimte biedt voor kwartaalbijeenkomsten waar meer dan 100 studenten bijeenkomen.

Opdrachtgever Universiteit Twente had specifieke wensen en eisen, zoals: een centrale kabelinvoer en onzichtbare LEDs zonder lichthinder voor de binnenverlichting en vaste pendels voor de entree van het TechMed Centre. GLIMP was als de lokale partner in staat aan alle wensen en eisen te voldoen en alle vraagstukken tijdens het project te beantwoorden. Er zijn uiteindelijk meer dan 100 Indoor NYBRO armaturen geleverd voor de gemeenschappelijke ruimtes en op maat gemaakte exterior LIGHTALK armaturen met stalen pendels voor de entree, uitgewerkt door de LIGMAN Tailor-Made service.

Opdrachtgever :  Universiteit Twente      
Installateur :  Koninklijke BAM Groep

Toegepaste producten:
https://www.ligman.com/nybro-surface-wall-luminaires-ny-sur3/
https://www.ligman.com/lightalk-pendant-luminaires-li-pe3/
https://www.ligman.com/ligman-tailor-made/

Algemene informatie University of Twente: https://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Twente
Algemene informatie TechMed Centre: https://www.utwente.nl/en/techmed/